Midsommar 2005

Midsommar på Morsarvet anno 2005 i regi Sven-Åke Skär, Johan Reidar Lindström och Carl-David Hagerbonn

Inbjudan:

Bilder
Hej! Det är jag som är "Skålen", jag vill bara säga: Hjärtligt välkommen till en liten bildvisning från Midsommar på Morsarvet anno 2005. Jag lyssnade lite och pratade med gästerna... läs mer!

J.R.L: Du Svenne, jag fixar potatisen, hur länge ska den koka innan den blir alkoholhaltig?

S.Å.S: He he, ja du Johan, sätt den på 20 minuter med lock, sen efter klockan ringt så tar du av locket och häller i spriten!

Hej! Vilket härligt väder det är, vilken härlig midsommarkrans jag har... och mina glas, du förstår hur härlig och cool jag är va!?
Halloo, läääget!? Kolla in mig när jag spelar croquet... jag är så överlägsen, det är helt ootroligt. Det är väl i och för sig inte någon hemlighet att jag är det. Det krävs ju ingenjörsteknik, och det är lite som att bygga vägar för klotet... Jag kan förklara det där närmre, men nu har jag inte tiiid!
Tjo! De e la för gött de hera... bara leva och njuta och midsomra på detta viset! Vi glada götabrudarna lämnade blöteborg bakom oss och hamnade i solskensmecka, ibland är ju livet bara föör bra!
Bonjour! Bakom mina solbrillor åker jag inga grillor, då kommer jag bara trillor, inge bra för mina frillor... och jag vill ju äta sillor, tror jag... Hmm... är det gluten i sillor?
Tja! Schysst va, har gjort den hära kransen by my own hands... I started out with nothing, nothing! Just branches, flowers and thread... Finns det mer mousserande? Jag tror det var den som gjorde att allt gick så lekande lätt, hi hi!

Ja hej du - croquet är ett simpelt spel. Jag har satt det i system. Vi bettar cash på omgången, låt säga 100 daler. Men när ingen ser så skjuter jag till lite extra i var mans ficka,låt säga 50, och the fools tror att de är den ende som får det där xtra. Well, jag säger till dem att "träffar du en käpp får du ge tillbaka 75 spänn istället, går du igenom kyrkan får du betala tillbaka 50". Till slut blir de giriga och vill behålla lilldegen. Jag segrar och kasserar in 100x8-50x8 lika med 400 daler (on the side), vattentätt...

Jadiladiiooo! Jag känner mig på G och även väldigt sockersöt, jag tror själv stenhårt på utnämningen Midsommar på Morsarvet Sugar Sweet Celebrator - ... va? Finns inte den titeln ännu? Snäälla kan vi inte fixa den nu?
Tja! Broder, jag vill inte skryta på något sätt, men i och med att du inte varit närvarande här vid vårt croquetspel så tänkte jag väldigt ödmjukt säga att jag är bäst och de andra här, ja de är mer eller mindre ovänner med sina klubbor. Jag slår ibland bara lite snett för att inte göra dem ledsna. Ibland är man ju bara för skön asså...

Hallå! Jag tycker det här är fantastiskt! 25 grader och strålande sol på midsommar! Det kan ju inte bli bättre! ...

Får man hälsa? Jag vill tacka mamma och pappa, lillen Eklund, Carl Bildt, Lena PH och Jörn Donner! Ni gjorde det, tack!! Go go Svartåsen! Den åsen rockar fett du!

Hajj på dajj, det var nån brud som gav mig den här kransen... du fattar väl att det inte var jag som gjorde den! Jag är så glad för att det är midsommar!!! Tjohooo!! He he... och sen är jag väl ganska glad för att jag vinner i gangstergrabbarnas croquetmästerskap här borta. Ibland är livet bara för lätt att leva!
Heej! Kolla, kolla maj grönt och skönt, jag älskar sånt här grönt och skönt och midsommar och bubbel och alla söta gräshoppor och pojkar som hoppar små grodorna och allt! Kolla, kolla maj grönt och skönt, jag älskar sånt här grönt och skönt och midso... mmm vänta nu... Mera skål!
Tjena! Det här är ju lika kul som en studentbal i Lund! Jag trodde inte det kunde vara så här varmt och härligt så här långt upp i landet som Småland! Nu ska vi skåla och nu ska vi sjunga och sen, sen blir det hoppa gärdesgårdar och allt det där roliga!
Helloo! Snart blir det pyramiden! Jag har värmt upp nu med vin och knep och pyssel med maj och blommor... Har du sett fem tjejer böja sig framåt med urringade tröjor förut för att göra en pyramid? Inte? Ok, drick lite kallt bubbel nu så ska du alldeles snart få se!
Hey! Jag vet inte om vi kanske ska avbryta croquetmästerskapen? Det kan bli lite pinsamt för de andra mästerskapsdeltagarna eftersom det ser ut som att jag går mot en förkrossande seger. Ja, vi kan nog de facto utesluta att det blir ett annat resultat, man är ju kung!
Hej hej! Vi är väl ändå för lyckligt lottade, det här är ju livet, att sitta och trä in blomster i kransar, dricka vin från södra frankrike med bubblor i, dansa och bara vara med varandra en magisk dag som midsommarafton! Det du!
Da da! Det är jag som är Malcolm W... Hey you, kolla snabbt... hur många fingrar håller jag upp?
Hola! Jag är på väg att springa barfota över gräsmattan här... hinner du med? NU!

Hej! Midsommar är som en enda stor skön flumride. Sit down, relax and get washed all over av härlighet...

Vill du ha ett fikon?

Hi there! Naturen är väl det bästa vi har, och va snäll den är som låter oss få ha det så här bra! Hmm... var är nu den där lilla illbattingen?
Yo! Bär ner mig till sjön, bär ner mig till sjön, jag känner att jag måste i, jag känner att jag måste i! Bär ner mig till sjön, bär ner mig till sjön...
Tjoho! Stockholm lämnades till förmån för grönt maj och springande hästar... härligt! Vad händer förresten om man råkar lägga 14 blomster under kudden? Får man drömma om två män då?
Tjena! Blir det nån tjugosjunde vers? Pioner i kranser är inne i år, det visste du inte va? Nej, jag var nere i Paris på en Midsommarmodemässa och då sa de mest inflytelserika att så var fallet. Behöver du tips eller ha en karta över M:s bästa pionjaktmarker, säg bara till!

Ciao, jag bygger broar här... mellan käpparna... jag kommer bara in här lite snabbt och lär grabbarna hur man spelar croquet, visst de är väl inte helt urkassa, men naturligtvis håller de ju inte min standard om man säger så...

Enchanté! Vad gör du där nere? Jag lovar, jag ska inte dricka upp dig än!
Där satt den!
En majstång som detta år fick dala-touch med skruvad majgirlang.
Åhej!
Jaaaaa!!!
Nu ska här ätas, sjungas och nubbas så det står härliga till!
S.Å.S i högform - och när det är så, ja då formar vi oss alla höga! ÖS!!
Vänta nu... har du varit med här tidigare?
I barfotadansens virvlar...
Orkestern var med på noterna hela kvällen!
Elden sprakade när vi på småtimmarna språkade om midsommarnattens mystik!
JD natten innan, klockan två... och han ville BADA!!! Need say no more... :-)
   
En liten film...